Legal Tech … and now IR Tech!

Teknologia ja digitaalisuus on muuttanut myös sijoittajasuhteiden alan toimintaympäristöä, eivätkä korona-aika, Mifid II ja muut muutokset ole ainakaan tätä kehitystä hidastaneet. Päinvastoin.

Lakipuolella LegalTech on ollut jo pitkään ilmiö – käsite tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, miten jokin aiemmin perinteisellä tavalla hoidettu asia voidaan toteuttaa teknologisilla ratkaisuilla siten, että se tuo käyttäjälleen selkeitä hyötyjä, sujuvoittaa arkipäivää tai säästää aikaa ja rahaa. LegalTechiä käytetään jo yleisesti.

Sijoittajasuhteiden ala on pitkään saanut toimia sangen perinteisillä toimintatavoilla, vaikka teknologia on samaan aikaan edennyt huimin harppauksin. Kuitenkin viime vuosina on nähty uusia palveluita moneenkin IR-ammattilaisen työpöydän kulmalla olevaan asiaan.

…ja lisää on tulossa.

IR Tech on löytänyt paikkansa tilanteessa, jossa sijoittajaviestinnän toimintaympäristö on murroksessa - monestakin syystä. Analyysin rooli on pienentynyt, sijoittajat ”polskivat” tiedon tulvassa ja rahoitusmarkkinoilla korostetaan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä kaikille sijoittajille. Vain joitakin trendejä mainitakseni.

IR Techin tarkoitus on sujuvoittaa IR-ammattilaisen arkipäivää. Tehdä jokin tärkeä asia perinteisen toimintapolun sijaan järkevästi, nopeasti, ketterästi sekä aikaa ja rahaa säästäen. Digitaalisesti. Teknologian kautta automatisoiden. Siten, että aikaasi jää enemmän niihin kaikkein tärkeimpiin asioihin, eikä päivä kulu rutiinien työstämisessä. Jotta voit sanoa, että ”hey, let the platform do this”!

Muutos on myönteinen.

Yhtäkkiä yllättäen aiemmin ”uudet ja mullistavat” digitaaliset ratkaisut ovatkin osa arkipäivää. Eikä paluuta aiempaan ole, eikä edes muista, miten jotkut asiat aiemmin hoidettiin. Mobiilimaksaminen, sähköiset allekirjoitukset, jaetut dokumentit - vain muutamia mainitakseni.

Blue Berry Share on uudenlainen IR Tech -työkalu, jonka tavoitteena on sujuvoittaa IR:n arkipäivää varsinkin yhtiöissä, joissa tiimit ovat pienet ja haasteet suuret. Aika riittää lähestulkoon pelkästään regulatorisen informaation valmistelemiseen, mutta tavoitteet sijoittajasuhdetoiminnalle ovat korkeammalla.

Kuulostaako tutulta?

Previous
Previous

Blue Berry Share is at Slush in Helsinki on 17-18 November

Next
Next

IR Tech is becoming a puzzle you no longer can ignore